Разводи в Китай
Моля, следвайте и харесайте ни:

Ръстът на разводите в Китай значително се увеличи, защото „двойките прекарват твърде много време заедно в къщи“, заради карантина и изолацията, наложена от коранавируса. Това сочи официалната статистика на страната.

Над 300 двойки са подали молби за развод от 24 февруари насам в китайския град Dazhou, провинция Съчуан, в югозападната част на страната, съобщи Лу Шицзюн, представител службата за бракосъчетания и разводи.

Най-вероятната причина е, че на съпрузите им се налага да са заедно дълго време, а изясняването на отношенията помежду им разпалва спорове и скандали. Подобна тенденция се наблюдава и в други градове на страната.

В службата на град Сиян за един ден са постъпили толкова молби за развод, че сътрудниците се затрудняват да ги приемат в рамките на един ден.

За високия процент разводи има и други обяснения. За бума вероятно допринася и временното затваряне на много учреждения. Тези хора, които не са успели да подадат молби за развод по време на карантината, го правят сега, пише Daily Mail.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Enable Google Transliteration.(To type in English, press Ctrl+g)