Моля, следвайте и харесайте ни:

Хубавите места за пикник на около 50 км от София са истински кът. Търси се чисто, спокойно и приятно местенце, скрито от хорските погледи и достатъчно безопасно за децата. Представяме ви нашия списък с не толкова популярни, но пък много специални и близки дестинации.

Преди да изберете маршрута, трябва да предвидите всичко необходимо като за цял ден сред природата. Удобни памучни и светли дрехи, репелент срещу комари и кърлежи, широко уплътнено пикник одеяло. За повече мекота и изолация от клечките и дребните камъчета, използвайте под него къмпинг шалте. Подгответе си пълна кошница с вкусотии за хапване и се заредете с достатъчно вода.  Не забравяйте доброто си настроение, настолна игра за цялото семейство и приятели или игри за играене на открито като федербал, фризби, леки топки. За пълния релакс – отпуснете се в хамак сред природата с интересна книга и любима музика.

И така…. отваряйте картата и настройте GPS за следните дестинации:

1 . Село Железница, известно с  Минералните си извори над него.

Наречени са още джакузи в гората. Намират се на 23 км от София в полите Витоша. Изворите са познати още от древността, водата е лековита, а усещането да се потопиш в басейна с топла вода сред природата е повече от зареждащо. Вървейки до басейните или около тях,  сред вековната букова гора може изберете мястото за съвършения пикник, защото по цялото поречие на реката е подходящо за  него – студена вода, слънчеви полянки, дълбока сянка, както и местенца за барбекю на открито.  За тях използвайте вече оградените за целта места. Имайте предвид, че събота и неделя има повече хора, затова ви съветваме да изберете вашия кът по-рано сутринта.

  1. Село Кладница, от към Южния склон на Витоша.

С. Кладница е на 18 км от София и от него по поречието на р. Мътница започва да се вие живописна екопътека. Тя също осигурява екстра условията за добро прекарване – студена река за изстудяване на напитките, готови огнища за скарата, пейки и дървени маси за почивка.

  1. Село Локорско.

С. Локорско е на около 15 км. от София. Горските поляни са обсипани с цветя и гъби и много подходящи за пикник. Чудно местенце може да си намерите сред  борова и широколистна гора над крайните къщи на селото.

  1. Село Кътина и Кътински пирамиди – намира се в южното подножие на

Софийска част на Стара планина, на около 20 км от София в района на град Нови Искър. Кътинските пирамиди са уникален феномен – ерозионни пирамидални почвени образувания. Първите пирамиди могат да се видят след не повече от 10 минути ходене по пътеката. Внимавайте, защото пътеката след тях е много занемарена, но разходката си заслужава и може да открито вашето специално място за отдих.

  1. Люлин планина – предлага интересни места и туристически атракции, сред които Бонсови поляни и манастира „Св. Св. Кирил и Методий“.

Намират се над Горна Баня. До тях се стига лесно с кола по асфалтов път. Около красивия параклис с вековни дървета, ще откриете идеалното място за съботно неделния ви пикник.

Пикникът основно се възприема като семейно забавление, но много добре може да го организирате и като романтична среща или пък фирмено събиране.

About Unidelivery.eu

www.UniDelivery.eu предлага разнообразието от продукти, които достигат до Вас на възможно най-добрата цена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Enable Google Transliteration.(To type in English, press Ctrl+g)