Моля, следвайте и харесайте ни:

Колкото и да пишем по тази тема, винаги няма да е достатъчно, винаги ще има някой който каже, къде е Батето или Стоичков, а защо няма нищо за Бербатов. Поради всичко това ние ще ви предложим повече история за самата игра.

Футболът е най- известната игра на света. Той се играе на всякакви нива – от махленски мачове между приятели, през срещи между детско-юношески формации, до високо професионални мачове наблюдавани от по над 100 000 човека по трибуните и милиарди пред екраните, със играчи, чиито заплати започват от няколко милиона евро годишно.

В началото била топката, тя няма вида на днешните модерни топки, но играта с нея е доставяла такова удоволствие, както топките на 21-ви век.

Футболистите са били мъже, най – често от крайните квартали и работнически семейства, а футболът е бил начин за развлечение от натоварения работен ден.

Разбира се, след 1910 година в големите европейски градове се основават дамски клубове по футбол. Тук дамите са има са превъзхождали мъжката част с доста интересни екипи. Трудно е да се каже колко са били удобни, но за всяка дама, желаеща да покаже своята еманципираност, футбола е било решение.

1939 година, Болтон (Англия). Когато мъжете отиват в армията, жените поемат щафетата футболното кълбо да бъде в движение.

За да продължим хронологията на историята за футбола, задължително е да отбележим и провеждането на първото първенство.

През 1883 г. се провежда и първото първенство, което е спечелено от Престън без да загуби нито един мач през целия сезон. Оттогава до днес обаче нещата много са се променили. През далечната 1883 г. играта е била съвсем различна. Тогава двата отбора сами са вземали решения около спорните ситуации, а съдията е стоял на тъчлинията и се е намесвал само ако играчите не могат да се разберат помежду си. Нямало е и право на смени. А ако мача се е играел малко преди слънцето да залезе, отборите не са почивали между полувремената, а направо си разменяли полетата и подновявали играта. По това време всички играчи са се състезавали изцяло за удоволствие и за честта на града си.

Първата футболна асоциация е английската ФА, която е създадена през 1863 година.

Първата футболна асоциация

В наши дни най- гледаните спортни събития в света са шампионската лига и световното първенство, като техните финални срещи събират зрителска аудитория от над един милиард души.

Някои смятат, че прекалената комерсиализация е убила донякъде чара на този спорт, но всичките тези фенове са живото доказателство, че футбола все още заема важно място в сърцата на хората.

Стадион Камп Ноу

Днес, разликите са осезаеми във всяко едно направление на футбола, но това също е част от чара му.

Интересно, какъв ли ще бъде футбола през 22 век, само може да гадаем…

Нашата роля е да ви накараме да се замислите върху тази история и ако тя ви е била интересна, споделете я с приятели.

Ние www.unidelivery.eu можем да ви предложим всичко необходимо за приятна игра, на вас оставаме желанието да я изживеете.