Моля, следвайте и харесайте ни:

Фоумролер – наръчник за начинаещи

Толкова е хубаво, че чак боли

Да използваш фоумролер е като да имаш личен масажист вкъщи – безплатно. Но ако никога не си го ползвала, ще ти се стори повече като уред за мъчения, отколкото като средство за възстановяване.

Ето какво прави фоумролера:

Подобрява тренировката ти: Прави те по-подвижна и подобрява стойката ти, когато си седнала или права, твърдят специалисти. Като резултат, мускулът ти функционира по-добре, когато тренираш.

Намалява чувствителността/ раздразнението: След тренировка усещаш болка в мускулите, когато сядаш. Но с фоумролера след изтощителна тренировка, кръвта ти достига до мускулите и това им позволява да се възстановят по-бързо.

Предпазва от травми: Ако тренираш здраво и изпитваш болка в бедрото или коляното, използвай фоумролера преди тренировка. Когато го използваш върху наранен или разтегнат мускул, преди тренировка, все едно казваш на мускула да се успокои и да не се претоварва.

Едно нещо, което фоумролера не може: Да направи мускулите ти по-дълги и по-слаби. Голяма заблуда е, че променяш дължината на мускула. Но това, което наистина правиш е, да го отпуснеш, подобно на масаж.

Как е най-добре да го използваш?

Започни с фоумролер с дължина 90 см. Докато го използваш не забравяй да дишаш и се опитай да се отпуснеш. 2-3 минути са достатъчни за всяка мускулна група. Масажирай големите мускули, разделяйки ги на три части: 30 секунди отделяш за горната част, 30 секунди за средната и 30 за долната.

Фокусирай се върху проблемните области. Когато опипаш мускула и усетиш подутина, това е срастване, което искаш да масажираш. Можеш да си починеш за малко.

Противно на общественото мнение, от фоумролера не боли. Когато си правиш дълбок масаж на тъканите, боли, но никога толкова, че да нямаш търпение да свърши. Ако боли толкова много, просто намести фоумролера в позиция, която да не е толкова болезнена.

Ако бягаш, караш колело често или правиш високо интензивни тренировки, е добра идея да се разтриеш с този уред преди тренировка. За почти всички останали обаче, масажирането 2 пъти седмично след тренировка е достатъчно.

Няколко неща, които да не правиш

Избягвай да търкаляш уреда върху костите, ставите, врата и долната част на гърба между бедрата и ребрата (това е чувствителна зона с много органи). Можеш да ги масажираш само, ако лекуваш травма. Ако имаш проблеми с коляно или болка в бедрото и няколко масажа с фоумролер не са ти помогнали, е добре да потърсиш съвет от професионалист.

3 движения с фоумролер за начинаещи

Готова ли си да започнеш? Следващите движения са добри за начало

Крака: Ако си прегърбена на бюро по цял ден, мускулите на краката ти не се разтягат напълно, масажирането помага да ги отпуснеш. А ако тренираш много, масажирай ги преди тренировка, за да освободиш претоварените мускули и да предотвратиш травми.

Как се изпълнява: Подпираш се на лактите си и поставяш фоумролера в началото на бедрата. Плъзгай се по ролера като едновременно работиш върху двете бедра. Спирай на 2.5 см над коляното.

Странични мускули: Масажирането на мускулните връзки е надценено – не е ефективно и е болезнено. Вместо това, масажирай страничните мускули на бедрата си, където могат да се образуват възли, особено ако тренираш много. Това ще помогне на мускулните връзки да се отпуснат.

Как се изпълнява: Подпри се на единия си лакът и постави фоумролера на върха на едното си бедро (ще знаеш, че си на мускулната връзка, ако боли много). Масажирай на 3 пъти, като спираш на 2.5 см от коляното.

Рамене и гръбначен стълб: Това упражнение е чудесно за хора, които работят на бюро, тъй като декомпресира гръбначния стълб и помага на раменете и гърдите да се отворят.

Как се изпълнява: Легни с фоумролер, разположен точно по линията на гръбнака ти. Сгъни краката в коленете, като ходилата ти са на пода. Разпери ръцете си широко встрани, така че дланите да са нагоре. Движи ръцете си като снежен ангел (спри, когато усетиш болка в ръцете). Отпусни се и дишай за няколко минути, позволявайки на раменете и гърдите си да се разтегнат.

Ние от www.unidelivery.eu ви пожелаваме приятно приятно използване на уреда, при интерес можете да си ги набавите от нас, всяка снимка води към различните видове.

About Unidelivery.eu

www.UniDelivery.eu предлага разнообразието от продукти, които достигат до Вас на възможно най-добрата цена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Enable Google Transliteration.(To type in English, press Ctrl+g)