Моля, следвайте и харесайте ни:

Не е тайна, че плуването е едно от най-добрите упражнения, които можете да направите, за да извайвате тялото си и да отслабнете.

Докато плуването в басейна по дължина е полезно като сърдечно-съдова и мускулна тренировка, то има много различни упражнения, които можете да изпълнявате и в плиткия край на басейна.  Така бързо може изгорите излишните мазнини и да оформите красиво тяло. Нека да разгледаме упражнения, които може да направите, независимо от вашите умения по плуване. Средното време за занимания с водната аеробика е 45 минути, включително загрявката в началото и разхлабващите упражнения в края.

ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА ТРЕНИРОВКАТА СИ

Освен в избора на подходящ басейн и бански за плуване, съветваме ви да изберете СЕТ ЗА ТРЕНИРОВКИ, който включва аксесоари за комфорт и правилно изпълнение на упражненията във водата. Проверете правилата за посещение на басейна, който сте избрали. В повечето закрити басейни е задължително използването на ШАПКА ЗА ПЛУВАНЕа ОЧИЛАТА ЗА ПЛУВАНЕ ще предпазят очите ви.

Повечето упражнения от водната аеробика се правят от стоеж във водата до нивото на гърдите, но може и в малко по-дълбока вода, стига да сте уверени в себе си и да може да плувате. За улеснение и безопасност използвайте ДЪСКАТА ЗА ПЛУВАНЕ и НУДЪЛ в помощ на над 20 упражнения за натоварване на различни мускулни зони.

Уредите / ГИРИТЕ многократно увеличават съпротивлението, а освен това помагат на тялото да се задържи на повърхността.

КОЛАН ЗА ПЛУВАНЕ ви държи във водата, за да изпълнявате ефикасно упражненията, във всякаква позиция на тялото.

Чрез различни уреди се натоварват всички мускулни групи, като независимо с кои искате да започнете, спазвайте златното правило: цялото ви тяло трябва да е намокрено по време на тренировка, за да се поддържа температурния баланс между потопената част и тази, която е на повърхността. Преди да започнете с вашите упражнения, отделете няколко минути, за да се разхождате из плитката част на басейна, като размахвате ръцете си напред и назад, за да разгреете мускулите си.

 Джогинг, тичане на място

Останете в плитък край и започнете да бягате на място, като повдигате коленете си високо. Това принуждава краката ви да излизат от водата и отново да се връщат. Ако решите да бъдете в дълбоки води или за да улесните движенията си, използвайте колан за водна аеробика.

Отскачане от място

Приклекнете толкова ниско, колкото можете във водата, но без да потапяте главата си. Оттласнете се от дъното силно, така че да изскочите над водата. Старайте се при отскока кръстът ви да бъде добре изправен и с ръце прилепени по тялото.

Ритници с помощта на макарон – движенията, наподобяват режеща ножица

Ако имате умения по плуване може да се преместите от плитката част към по-дълбоката.

Прекрайте макакарона зад гърба ви между ръце, облегнете се на него лягайки по гръб и започнете да ритате с краката си бързо, така както правихте, когато за пръв път се учихте да плувате. Поддържайте ритниците за цели две минути и се опитате да се съсредоточите върху поддържането на една скорост през цялото време.

Съпротивително упражнение с борд за плуване

Застанете така, че да се чувствате стабилни при странично натоварване, стегнете коремната си стена. Изпънете дясната си ръка, хванете борда и го долепете по дължина на ръката. С лявата ръка хванете другия му край за стабилност и го завъртете перпендикулярно на дъното на басейна. Държейки левия си лакът в близост до тялото, завъртете борда към централната линия на тялото си, след което върнете към дясната странична линия. Повторете 12 – 15 пъти или до отказ, след което направете движението и с лявата си ръка.

Упражнение с използването на нудъл / макарони

Използват се, за да задържат тялото на повърхността и чрез тях могат да се правят дори коремни преси. Съпротивителни движения мога да се използват за трениране на ръце и крака. Стъпете върху нудъла / или го закрепете като го вържете върху глезена си и започнете натиск във водата все едно „помпате гума“. Направете 10 повторения на крак.

Упражнения с гири

Увеличават съпротивлението на движенията ви във водата. Хванете гиричките и поставете ръцете отстрани на торса. Повдигайте ги едновременно встрани до височината на раменете. Направете 10 повторения.

Водната аеробика е чудесна спортната дейност както през лятото в откритите басейни, така и през зимата. Пробвайте – може да се окаже вашият спорт.

Вижте всички продукти за плаване тук:

http://unidelivery.eu/ или http://unidelivery.bg/

 

About Unidelivery.eu

www.UniDelivery.eu предлага разнообразието от продукти, които достигат до Вас на възможно най-добрата цена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Enable Google Transliteration.(To type in English, press Ctrl+g)